Over appel & peer ballonvaarten

Appel & Peer ballonvaarten bestaat uit Basten Heeg (piloot) en een enthousiast en ervaren ballonteam die in wisselende samenstelling de ballonvaarten verzorgen.

Hoe is het zo gekomen?

In 1990 ging ik, Basten Heeg, als jongen van 16 jaar een paar keer kijken en helpen bij de het ballonteam van Tiemen Brouwer uit Brummen. Zo werd ik als vanzelf opgenomen in het team. Het helpen opbouwen van de ballon, het volgen met de volgauto, het contact met de boeren en na de vaart gezellig met het team eten, ik vond het allemaal geweldig. Zo bleef ik ruim tien jaar lang een enthousiast teamlid.

Ondanks het bezit van een auto ging ik in de zomer van 2001 liftend op vakantie naar Noord-Frankrijk. Niet ver van Metz zag ik op een avond in de verte een groot aantal ballonnen varen. Nieuwsgierig geworden ging ik de volgende dag op onderzoek uit. Zo kwam ik op het, voor mij nog onbekende, grootste ballonfestival van Europa terecht. 

Ik haakte aan bij het Britse ballonteam van Robbert Scott dat wel een extra teamlid kon gebruiken. Mede door de twee vaarten die ik daar maakte werd ik definitief geïnfecteerd door het ballonvirus. Ik dacht: “Dit wil ik zelf kunnen, zelf kunnen varen….”.

Zo besloot ik de volgende zomer te beginnen aan mijn opleiding tot piloot. Hierin werd ik gelukkig volledig gesteund door Tiemen Brouwer en Iwan Reerink, door hen werd ik binnen het voor mij zo vertrouwde ballonteam opgeleid. In 2005 haalde ik mijn brevet en werd daarmee de derde piloot binnen ballonteam Brouwer. 

Na acht jaar met veel vaarplezier binnen dit team was het voor mij, in 2013, tijd om mijn vleugels uit te slaan en zelfstandig verder te gaan als Appel & Peer ballonvaarten (gelijknamig aan mijn coachpraktijk welke ik in 2008 startte).

In 2016 hebben we weer een nieuwe stap gezet, de aanschaf van een nieuwe ballon. Bij deze stap zijn we de samenwerking aan gegaan met GEBRA-infra BV. GEBRA infra uit Arnhem is een sympathiek innovatief bedrijf gespecialiseerd op het gebied van Grond-, Weg- en Waterbouw. Wij zijn erg blij met deze samenwerking de komende jaren.

Voor mij is ballonvaren de wonderlijke combinatie tussen actie, avontuur en ultieme rust. Voor mij gaat het niet alleen om het varen, ik geniet ook volop van het optrekken met m’n team, het contact met u als passagier en de landeigenaren waar we opstijgen en landen.

Kleinschalig, gezellig, persoonlijk

Met onze ballon kunnen maximaal 5 passagiers mee de lucht in. Wij kiezen heel bewust voor deze kleinschaligheid, hierdoor heeft u niet het gevoel dat u in een bus stapt, maar samen met ons een avontuur beleeft. In een gezellige sfeer is er volop aandacht voor u. Aandacht voor u als u de vaart in aanvang best spannend vindt, maar ook aandacht voor uw vragen over het varen of over het landschap dat onder ons door trekt. De basis De basis voor een mooie en gezellige vaart is bij ons veiligheid, professionaliteit en kwaliteit. Deze staan hoog in ons vaandel.

Onze ballon

Wij varen met een Cameron-ballon, Cameron is de grootste ballonfabrikant ter wereld. Wij maken gebruik van de beste materialen die er zijn op gebied van ballonvaren. Daarnaast wordt onze ballon regelmatig gecontroleerd door een door de overheid geautoriseerde keurings-instantie. Hierdoor zijn wij en u er zeker van dat we omhoog gaan met een ballon die in een top conditie is.

Vrijblijvend contact

Wilt u met ons mee ballonvaren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:
0314-642513 of basten@appelenpeer.nl

Tip: ballonvaart cadeau

Een ballonvaart is een bijzonder cadeau om te geven en natuurlijk helemaal om te krijgen. Wij hebben speciale ballon-cadeaubonnen om iemand mee te verrassen.

Foto’s

Meerdere opstijglocaties verspreid over Gelderland

Ballonvaren is onze passie, die we graag met u delen!