Veelgestelde vragen

Wij vinden het belangrijk om bij opgave even persoonlijk contact met u te hebben. Zo kunnen we u optimaal informeren en zo mogelijk inspelen op specifieke wensen en omstandigheden. Via contact kunt u ons een berichtje sturen dan bellen wij u zo snel mogelijk terug, maar u kunt ons ook zelf bellen.

Hoogtevrees wordt alleen ervaren als men nog contact met de grond heeft. Zodra men los is van de grond, verdwijnt de hoogtevrees. Ik ,als piloot, heb zelf ook last van hoogtevrees. Mij maak je bijvoorbeeld alles behalve blij met een rondje in het reuzenrad.

In principe gelden geen leeftijdsgrenzen voor ballonpassagiers. Voor kinderen geldt dat ze wel over de rand van de ballonmand moet kunnen kijken om er ook echt van te genieten. Afhankelijk van hun lengte kunnen kinderen vanaf 6 jaar mee. Mocht u medische beperkingen hebben, wilt u dit dan aangeven als u zich opgeeft, dan kunnen we overleggen wat wel en niet kan. Bent u in verwachting, dan wordt aangeraden aan de grond te blijven.

Het is mogelijk om vanaf uw eigen terrein op te stijgen. Wel moet het terrein er geschikt voor zijn, zo kijken we bijvoorbeeld of het groot genoeg is en of er in directe omgeving geen grote obstakels zijn. Als we het terrein samen met u hebben bekeken en het blijkt geschikt te zijn is, dan zorgen wij ervoor dat we de benodigde opstijgvergunning krijgen.

Het is belangrijk dat u een lange broek aan heeft en stevige schoenen draagt (geen open schoenen en/of hakken), hoe meer het op een bergschoen lijkt hoe beter. Doet u voor de rest gemakkelijke kleding aan. Omdat we met de wind meevaren is het in de lucht niet kouder dan op de grond. Sommige mensen vinden het prettig om een petje tegen de warmte van de branders op te hebben. Omdat het na de landing tegen zonsondergang loopt kan het aan de grond flink afkoelen, houdt daar rekening mee en neem bijvoorbeeld een fleece vestje mee.

Een vaart duurt, afhankelijk van de omstandigheden, tussen de 1 en 1,5 uur

Omdat we met de wind meevaren voelt het in de lucht niet kouder aan dan op de grond, vaak voelt het juist aangenamer aan. Alleen na de landing kan het soms fris zijn.

Voor kinderen geldt dat ze wel over de rand van de ballonmand moet kunnen kijken om er ook echt van te genieten. Afhankelijk van hun lengte kunnen kinderen vanaf 6 jaar mee.

Met een dikke buik in een ballon stappen is niet verstandig, maar ook in het begin van de zwangerschap nemen wij u helaas niet mee omhoog. Bewaar deze mooie ballonervaring tot na de bevalling, leuk als weer een eerste avondje uit!

Tijdens de vaart kunt u genieten van het uitzicht. Wij hebben een door het Ministerie van Defensie afgegeven vergunning voor luchtopnames(voor eigen gebruik). Dus neem gerust uw camera mee, maar volg altijd de aanwijzingen van de piloot op. Maak echter niet de fout om alles te willen filmen, want dan mist u de ervaring en het fantastische uitzicht op dat moment. Wel vragen wij u uw apparatuur voor de landing op te bergen in een tas of jaszak. Eventuele beschadiging van apparatuur is voor uw eigen risico.

In deze privacyverklaring hebben wij voor u op een rij gezet hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Tip: ballonvaart cadeau

Een ballonvaart is een bijzonder cadeau om te geven en natuurlijk helemaal om te krijgen. Wij hebben speciale ballon-cadeaubonnen om iemand mee te verrassen.

Foto’s

Meerdere opstijglocaties verspreid over Gelderland

Ballonvaren is onze passie, die we graag met u delen!